Helmi Seniorikoti

Helmi Seniorikoti sijaitsee maaseudun rauhassa hyvien kulkuyhteyksien päässä Hollolan Kalliolassa, lähellä Lahden kaupunkia. Asukkaat Helmikotiin ovat tervetulleita ympäri Suomen.

Helmi Seniorikoti on tarkoitettu ihmisille, jotka haluavat luotettavaa ja hyvää hoitoa turvallisessa asumisyhteisössä, eivätkä mahdollisesti enää pärjää omassa kodissa ilman jokapäiväistä arjessa auttamista. Tarve seniorikotiasumiseen voi tulla myös henkiseltä puolelta; kaivataan tukea arkeen, yhteisöllisyyttä, halutaan ehkäistä yksinäisyyttä tai halutaan kohottaa elämänlaatua virikkeellisellä asumisella.

Helmikoti on kristillinen, kodinomainen ja turvallinen rivitaloyhteisö.
Kodissamme on 16 asuntoa, yksiöitä ja kaksioita, sekä kodikkaat yhteiset
tilat saunoineen ja ulkopatioineen. Viehättävä piha-alue mahdollistaa
turvalliset kävelytuokiot ulkona ja vaikka kasvimaan kuokkimisen yhdessä
Helmen hoitajien kanssa. Asuntojen pihoilla on myös mahdollisuus vaikka
oman kukkapenkin laittoon. Koko asuinalueemme on esteetön;
rollaattoreilla on helppo liikkua.

Lemmikkieläimet ovat Helmikotiin erittäin tervetulleita. Tällä hetkellä Helmessä asukkaita ilahduttaa pieni koira nimeltään Jörö ja seurallinen, leppoisa kissa Nisse.

Helmikotiin ovat tervetulleita myös pariskunnat tai esimerkiksi sisarukset kaksioon yhdessä asumaan.

Arkemme Helmikodissa koostuu yhdessä tekemisestä ja elämisestä. Jokaisella on kuitenkin itsemäärämisoikeus ja kunnioitamme asukkaan omia toiveita elää ja asua.

Hoidosta ja huolenpidosta Helmikodissa vastaa Lähimmäispalvelu Helmen ammattitaitoiset, luotettavat ja palvelualttiit hoitajat.

Vesikansan terveyskeskus on vain noin kahden kilometrin päässä. Siellä asukkaita palvelee sairaanhoitajat sekä omalääkäri Helmikodin asukkaille. Sairaanhoitajan palveluja on mahdollista saada myös kotiin.

Kuntouttava hoitosuunnitelma kartoittaa jokaisen asukkaan voimavarat. Näin asukkaiden toimintakyky pysyy mahdollisimman hyvänä arjen toimintojen ja kuntoutuksen avulla ja elämänilo säilyy.

Virikkeellinen mielekäs arki ja ystävien läsnäolo ovat parasta lääkettä seniori-ikään!